Monthly Archives: March 2010

Ora Pamantului…astazi (27 martie), 20:30-21:30!

Astazi se desfasoara, dupa cum se pare, cea mai mare miscare ecologica din lume, adica Ora Pamantului. Acest lucru presupune ca astazi, intre 20:30 și 21:30, fiecare dintre noi sa stinga lumina din propriile locuinte, din a vecinului, de la locul de munca, din localul in care iti bei berea cu prietenii, ma rog, de peste tot pe unde se gaseste vreo lumina aprinsa :)
Lasand gluma la o parte, gestul este unul cu o mare putere simbolica, semn al solidaritatii cu o actiune impotriva incalzirii globale fara precedent in istoria umanitatii.
Dupa cum spun organizatorii, proiectul a luat amploare repede, astfel incat anul trecut, la numai doi ani de la manifestarea pozitiei orasului Sydney in acest fel (in martie 2007), s-au alaturat alte 1000 de orase ale lumii si milioane de persoane.
Iar anul acesta s-au inscris deja pentru evenimentul de astazi, ora 20.30, peste 1700 de orase din lume. Se pare ca de Ora Pamantului, in locatii celebre precum Tokyo Tower din Tokyo, Poarta Brandenburg din Berlin, Empire State Building, Tour Eiffel, Burj din Dubai, Taipei 101, London Eye si Bosfor Bridge, luminile se vor stinge.
Mare mi-a fost surpriza sa vad ca inclusiv orasul meu natal, Roman (despre care, marturisesc, ca nu aveam chiar cea mai buna parare), s-a asociat cauzei, ceea ce, pentru mine personal, este un semn uimitor al dezvoltarii in cultivarea spiritului ecologic la orice nivel (national, local, dar, mai ales, individual). Daca ei pot, noi de ce nu am putea, poate din ignoranta sau comoditate. In ceea ce ma priveste, eu voi stinge lumina astazi, de Ora Pamantului, intre 20:30 si 21:30.
Pentru mai multe detalii despre Ora Pamantului, vizitati http://www.orapamantului.ro/.

La Multi Ani de 8 martie!

Si pentru ca astazi este o zi speciala pentru femei speciale, eu nu pot lasa decat urmatorul filmulet sa vorbeasca de la sine.