Monthly Archives: November 2011

Oglinda din sala cu oglinzi

Primeste timida in ea zeci de dansatori si mii de pasi saptamanal. Cati ochi vor fi privit-o in sala cu oglinzi de cand e ea! In cati ochi va fi privit oglinda ei? Cati dansatori isi vor fi gasit prietenul in ea?

 

Nu-ti vorbeste! Vocea ei a fost mereu franta in marginea ascutita a ciobului de sticla. Dar povesteste. Doamne, cum mai povesteste! Ca o ciocanitoare insistenta care spune tot despre ce se intampla in ea. Iti arata constant unde ti-e cusurul, fie ca il cauti sau nu. Dar mai ales cand nu il cauti. Stiu, e cea mai sincera cu tine si are grija sa nu te simti nici macar putin intimidata sau ofensata de franchetea cu care iti serveste cele mai crunte adevaruri ale tale. Pentru ca e eleganta, asa e ea!

 

Te priveste constant si-ti urmareste cu ochi ageri fiecare miscare franta de ritm, fiecare pas care aluneca inafara dansului. Nici nu ar putea altfel, doar e cel mai mare critic al tau!

 

Stie cand umerii-ti adusi spre fata ca marginile unei hartii scoapte de caldura lovesc brutal, ca-n sacul de box, in miscarea pasional-energica si mandra a dansului.

 

Stie cand mana iti cade ca o ghilotina atunci cand ar trebui sa sara voios ca o minge de ping-pong.

 

Stie cand ti-ai lasat gratia feminina acasa si cand o privezi de placerea unui dans plin de senzualitatea femeiasca. Pentru ca o vezi cum ramane ca un burete poros care se taraste vanand cu orice pret lichidul.

 

Te ghiceste cand esti plictisita si te forteaza cu ochi luciosi si ascutiti sa iti iesi din stare si sa improvizezi.

 

Stie ca orice ti-ar spune, nu te-ar dezamagi. Stie ca ea e increderea si secretul tau de ambitite si inspiratie si profita ca o vulpe vicleana ca sa te ajute. Are experienta altor dansatori.

 

Oglinda are in ea pasul tau perfect; ea inghite lacom in ea intreg iuresul si energia exaltata a dansului tau si te priveste mandra cand citeste multumirea in ochii tai. Te cuprinde cu totul si te rasuceste ca pe un titirez pe ringul de dans. Trup si suflet – amandoua sunt la ea. Si nu te deranjeaza, pentru ca e EA, ghidul si sfetnicul tau din sala cu oglinzi.

 

Si te intrebi uneori cum se face ca oglinda nu ameteste niciodata la piruete!


[Sursa: Foto]