Monthly Archives: April 2012

Parfum de primavara

Ma gasesc surprinsa cu fiecare primavara. Multi imortalizam imagini, ii inregistram sunetele proprii, o pastram in transformarea ei naturala.

 

Stiu, pentru ca vrem si putem, ca urmare a devoltarii tehnologice de zeci de ani.

 

Nu la fel e cu parfumul. Il simt si il recunosc in fiecare primavara; il intampin cu entuziasm si il inspir adanc, cat sa cred ca nu o sa mi se faca dor de el prea curand. Si, totusi, de fiecare data, pana la primavara urmatoare deja i-am cunoscut dorul. Asa ca mi-as dori, ca dincolo de tinerea de minte de care dispunem (limitata in timp), sa pot pastra parfumul de primavara, la fel cum pastrez fotografiile din vacanta intr-un folder in calculator – doar ca sa-l deschid mai apoi si sa ma intorc in timp. Iar cand mi se face dor, sa mai inspir cate o doza, care sa ma asigure, in arome timide de proaspat si cald, ca nu l-am uitat.

 

Nu sunt in cautarea parfumului, dar vreau sa-l am la indemana mereu; sa-l pot savura si mai tarziu, cand primavara si florile copacilor vor fi trecute. Stiu, e o absurditate, dar asta nu ma face sa mi-l doresc mai putin: o combinatie de miros de verde, crud, picaturi de ploaie, racoare si copaci infloriti, multi copaci infloriti si cu multe flori.

 

La voi ce parfum are primavara?

 

[Sursa: Foto]