“Laboratorul verde al reciclarii” ajunge la Roman
Ziua buna se cunoaste de dimineata!
Azi, n-am dat snooze la alarma de trezire decat de 4 ori (poasta inventie snooze-ul asta!).
Soarele e iar la vedere pe cer, dupa zile bune si lungi de absenta.
De la Chinezu am primit vestea ca orasul meu natal, Roman, a fost inclus pe harta caravanei Laboratorul verde al reciclarii, iar scoala la care am fost eu eleva, din clasa I pana intr-a VIII-a, va fi locul de intalnire al acestei initiative de colectare selectiva.
Ce este Laboratorul verde al reciclarii?
Laboratorul verde al reciclarii este un proiect realizat de Eco-Rom Ambalaje, un grup de companii private care s-au organizat in 2003 si au luat luat initiativa protejarii mediului inconjurator prin reciclarea deseurilor din ambalaje.
Apropo de aceasta, stiati ca in 2013 fiecare companie importatoare sau producatoare de produse ambalate trebuie sa recicleze 55% din amabalajul pe care il introduce pe piata romaneasca?
Laboratorul verde al reciclarii este de fapt un autocar modificat, astfel incat sa arate ca un laborator high-tech, gandit pe gustul copiilor, dinamic si interactiv. Detaliile din autocar si mascota campaniei R-Eco au menirea sa informeze si sa ii educe pe copiii din scoli cu privire la ce inseamna colectarea selectiva si le raspund curiozitatii lor specifice.
Maine, Laboratorul verde al reciclarii ajunge la Roman
Caravana are pe traseul sau 25 de orase si 52 de scoli primare din Romania, insa joi, 1 noiembrie, la ora 10:30, autocarul ajunge la Scoala nr. 11 Mihai Eminescu (scoala copilariei mele ) – strada Mihai Eminescu, nr. 27.
De ce sa ne informam despre reciclare si sa colectam selectiv? (sursa)
- • pentru ca unei sticle de plastic ii trebuie 500 de ani ca sa se descompuna natural in natura; la fel si unei doze de aluminiu.
- • pentru ca din 10 Pet-uri reciclate se poate face 1 tricou.
- • pentru ca din 50 de Pet-uri reciclate se poate face 1 pulover.
- • pentru ca 1 cutie de aluminiu reciclata inseamna energia necesara sa iti tina televizorul aprins 3 ore incontinuu.
- • pentru ca tiparirea unui ziar zilnic de mare tiraj foloseste hartie cat din 1500 de copaci in varsta de 50 de ani (!).
- • pentru ca 1 tona de hartie reciclata inseamna 17 copaci care nu vor mai fi taiati.
- • pentru ca sticla are nevoie de 1 milion de ani (!) nu ca sa dispara de tot, ci doar ca sa se descompuna natural in bucatele mici.
Asadar, va invit sa dati de veste printre cunoscutii cu sau fara copii ca Laboratorul verde al reciclarii ajunge la Roman, iar de sunteti prin zona, sa mergeti la intalnirea de joi, mai ales daca va doriti, la fel ca si mine, o tara mai curata si mai sanatoasa!
[Sursa: Photo, Video - Vlad Dulea]
Cum suna orasul tau?
Pana acum am locuit in trei orase.
Acasa, suna a liniste monotona.
Bucurestiul mormaia, de multe ori, tafnos si indispus in agitatie; dar era agitat ca un pusti care are prea multa energie ca sa aiba si rabdare.
Clujul suna calm, cliseic de calm; are ceva din linistea de acasa si ritmul activ de Bucuresti, dar e de un zumzet mut neobisnuit, cu care nu ma simt inca familiarizata sa-l am permanent.
Orasul tau cum suna?
Vise din trecut si viitor
Cum se face ca uneori visezi stari si situatii in care nu te-ai regasit niciodata in viata ta, dar pe care le traiesti atat de intens incat le simti reale? Mi s-a intamplat, si nu doar o data, sa visez ca traiesc pe timp de razboi, si ca, intr-un fel sau altul, ajung sa primesc cu dedicatie “cateva” gloante
.
De fiecare data senzatia este aceeasi: traiesc acelasi sentiment intens de sfarsire, iar senzatia ca ceva se scurge parca din tine, pornind dinspre piept si ajungand la membre, e una pe care nu am mai trait-o in niciun alt context. Cine stie?! Oi fi vreo urmasa a vreunei Ecaterina Teodoroiu sau poate doar m-am uitat la prea multe filme si am citit prea multe carti cu razboi!
Alteori, se face ca visam din viitor, locuri, oameni si situatii pe care constatam apoi ca le-am mai trait, numai ca in vis? Mie mi s-a intamplat mai rar, dar am in familie cazuri carora li s-a intamplat de cateva ori. Si asta e cam ciudat, din categoria serialelor cu cate un medium ca personaj central.
Imbarligate sunt caile viselor, nu-i asa? La mine, cartea lui Freud asteapta cuminte pe lista de lectura, ca poate ii mai dau de cap mintii cat de cat.
Voua vi s-a intamplat sa aveti vise de genul asta? Cum le interpretati?
[Sursa: Foto]
Comentarii recente