Calatoria cu barca prin viata


Cand esti tanar simti ca lumea iti sta la picioare. Nici ca ar putea exista un moment mai potrivit pentru un astfel de sentiment de putinta. Insa, de cele mai multe ori (ca sa ma feresc de cuvinte mari, precum intotdeauna) o perspectiva unica asupra a ceva nu prea este posibila si deloc reala. Asadar, note to myself: drumul prin viata e ca o calatorie cu barca pe mare, in care:

 1. oricat de mult a-i incerca sa te pregatesti pentru ce ti se poate intampla, barca se va dovedi de cele mai multe ori prea mica pentru ce te asteapta.
 2. daca te ratacesti, regaseste-ti punctul de reper, nordul tau.
 3. daca te simti coplesit, indreapta-te catre tarm.
 4. daca e furtuna, lupta sa-i supravietuiesti ca un marinar temeinic.
 5. ofera incredere si fii prevazator, pentru ca marea ti-e aliat, dar si cel mai mare dusman.
 6. linistea de moment e plina de zgomot.
 7. ceea ce vezi tu de deasupra apei poate sa nu fie ceea ce pare.
 8. nu vor lipsi momente in care e mai bine ca pur si simplu sa renunti la carma si sa lasi barca libera, sa mearga in voia apei, fara sa i te impotrivesti.
 9. e bine sa asculti povetele marinarilor cu ceva mai multa experienta in ale plimbatului cu barca.
 10. si acum ridica ancora. Azi plecam din nou pe mare.

[Sursa: Foto]

One Response to Calatoria cu barca prin viata

 • Bun articol, imi place acest blog. Un pic off-topic: va supun atentiei site-ul FILME1.NET – un site gratuit de filme online subtitrate in limba romana, fara reclame (!), rapid si foarte bun. Eventual, poate va intereseaza si un schimb de linkuri. Va multumesc anticipat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>