Cand e momentul sa nu mai fim asa empatici?

 

Radem din toti rarunchii cand cel de langa noi e vesel.

Bocim de ne sar batistele cand intr-o carte sau intr-un film numai ce se intrevede o despartire.

Suferim fizic privind la tv cand simtim starea de suferinta pentru altii.

Petrecem si ne bucuram ca nimeni altii daca e motiv sa petrecem si de bucurie.

 

Stiu! Suntem genul acela de persoane care sunt acolo si simt starea celor din jur. Ii intelegem ca nimeni altii; le traim la unison emotiile, ca nimeni altii; suntem confidentul lor moral cel mai bun. Ce sa mai, suntem niste empatici!

 

Insa,

 1. de cate ori, atunci cand am inteles situatia si nevoia cuiva de ajutor, am facut mai mult decat a da un “like” pe Facebook si am si scos banii de donatie la inaintare?
 2. de cate ori am sarit cu lopata in ajutor prin fulgi si vant, doar pentru ca ne-am simtit vecinul la nevoie, chinuit si cu masina ingropata de nameti?
 3. de cate ori am trimis pachete cu jucarii sau mancare atunci cand au fost probleme in tara?
 4. de cate ori am iesit in strada doar pentru ca printre cei nemultumiti erau cunoscuti de-ai nostri care aveau nevoie de un camarad care sa le sustina public ideile?

 

Cand e momentul sa nu mai fim asa empatici si sa incepem sa si facem ceva?

 

P.S. Sambata, in Piata Universitatii se protesteaza impotriva ACTA.

 

[Sursa: Foto]

6 Responses to Cand e momentul sa nu mai fim asa empatici?

 • Multi avem lipsuri, dar eu sunt inca sufletist (trist in fapte, egoist).

  • Ancuta Lebada:

   Nu cred ca e ceva rau in a fi sufletist. Poate ca asta e ceea ce ne aminteste sa mai fim si buni, din cand in cand macar.

 • Cu alte cuvinte, articolul tau este un indemn de gasire a laturii practice din noi care chiar sa realizeze ceva. Insa este destul de greu pentru ca s-a instalat o comoditate destul de grava si de incurabila in oameni. Mai toti prefera sa amane momentul in care chiar sa actioneze, punandu-si baza pe urmatorul care va sesiza o nevoie de ajutor. Si este destul de trist acest lucru.

  • Ancuta Lebada:

   Ai dreptate, cu totii avem momentele noastre de comoditate si nu cred ca este ceva de criticat la acest lucru. Important este sa gasim echilibrul intre a face si doar a vorbi / simti. Si chiar daca nu putem face un bine pentru fiecare situatie in parte de care aflam sau de care ne lovim, macar din cand in cand sa ne amintim sa ajutam concret, dincolo de a empatiza cu situatia in cauza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>