“Pe omul care este pur il strica mucegaiul dimprejur”

Sau, cel putin, ii vine greu sa i se impotriveasca. Se agita vremelnic si cade istovit, cuprins si sufocat de negrul dimprejuru-i. Altul, dimpotriva, se trezeste ca i se supune natural si pe nesimtite, fara lupta. In ambele situatii, se lasa cu victime.

 

Solutia pe care v-o propun? Ingaduiti-va momente de relaxare, momente in care sa va rupeti de cotidianul problematic si sa intrati intr-o lume paralela, in care sa traiti viata altcuiva; in care sa va puteti detasa de situatii si oameni; in care sa va regasiti pe sine, mai puternici, mai puri; din care sa trageti invataminte.

 

Acesta e efectul pe care l-am trait ieri, pe pielea mea, la Teatrul Masca, urmarind piesa de teatru “Comedia erorilor” de William Shakespeare, in regia lui Mihai Malaimare. Citatul din titlu este o replica a unuia dintre personajele din piesa.

A fost o imbinare de umor incurcat, ironie subtila si comic de situatie, intr-o avalansa de dinamism si implicare care a sters inca din primele minute de joc urmele de stres de pe circumvolutiunile din dotarea-mi personala. Personajele hiper-active au jucat alaturi si printre publicul spectator, incat uneori aproape ca te confundai cu rolurile si situatiile de pe scena. O scenografie inedita, as spune, pe care am trait-o pentru prima data, o experienta si un spectacol pe care le recomand.

 

Multumesc, Teatrul Masca, pentru invitatia la “Ziua Bloggerilor la Masca”!

 

Tu cand ai fost ultima data la o piesa de treatru?


[Sursa: Foto 1, Foto 2]

3 Responses to “Pe omul care este pur il strica mucegaiul dimprejur”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>