Reteta de popularitate… de la bunicul meu

 

Am un bunic de 80 de ani de la care am invatat de curand o reteta de popularitate, numai buna de pus in aplicare de PR-isti (iar bunicul meu nu stie ce inseamna PR-ul si nici brandingul, chiar daca, la scala mica, il practica).

 

Asadar, se ia una bucata bunic, un prilej de sarbatoare si un sat de 861 de locuitori, la care se adauga si ceva imprejurimi de rubedenii.

 

Reteta aplicata de bunicul meu la fiecare aniversare / onomastica:

 

Sarbatoritul e singurul acceptat sa raspunda la fiecare ring de telefon in ziua cu pricina: in zilele de mare sarbatoare aniversara sau onomastica, doar cei indreptatiti sa primeasca urari sunt autodesemnati tutori si responsabili pe aparatul purtator de tele-urari. “Ca nu-i frumos ca cel ce suna sa astepte (si sa isi consume impulsurile) pana sa fie chemat la apel sarbatoritul”.

 

Sarbatoritul recunoaste imediat la telefon vocea celui care il apeleaza si i se adreseaza pe nume: nu se intampla sa existe vreo confuzie, ca e inacceptabila. Chiar si cu persoane cu care nu te-ai mai auzit pana atunci la telefon.

 

Sarbatoritul isi noteaza atent pe o foaie de hartie numele celor care l-au apelat in ziua cu pricina, de mare sarbatoare. Alaturi e trecuta, cel mai des din memorie, ziua lor de nastere (sau alte date importante din viata celor impricinati): e regula, nu tocmeala!

 

Sarbatoritul intoarce urarile celor care l-au primenit cu urari, in fiecare din zilele cu insemnatate aniversara pentru ei: urari din suflet si cu multa recunostinta, ca sa fie bine primite!

 

Sarbatoritul insoteste telefonul de o dedicate radiofonica, la mare moda si apreciere in sat: cu o rabdare de minute lungi pentru a prinde o linie libera la radio si cu o atentie insemnata pentru a nu uita pe nimeni in urare.

 

Ca urmare, bunicul meu de 80 de ani, dintr-un sat cu 320 de gospodarii, a primit peste 20 de telefoane de “La multi ani” de Sfantul Nicolae (le-a contabilizat mama); iar in fiecare an, de sarbatori, linia telefonica din casa bunicilor mei suna numai ocupat.

 

Clar, am un bunic popular!

 

2 Responses to Reteta de popularitate… de la bunicul meu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>