Vise din trecut si viitor

Cum se face ca uneori visezi stari si situatii in care nu te-ai regasit niciodata in viata ta, dar pe care le traiesti atat de intens incat le simti reale? Mi s-a intamplat, si nu doar o data, sa visez ca traiesc pe timp de razboi, si ca, intr-un fel sau altul, ajung sa primesc cu dedicatie “cateva” gloante :D .

 

De fiecare data senzatia este aceeasi: traiesc acelasi sentiment intens de sfarsire, iar senzatia ca ceva se scurge parca din tine, pornind dinspre piept si ajungand la membre, e una pe care nu am mai trait-o in niciun alt context. Cine stie?! Oi fi vreo urmasa a vreunei Ecaterina Teodoroiu sau poate doar m-am uitat la prea multe filme si am citit prea multe carti cu razboi!

 

Alteori, se face ca visam din viitor, locuri, oameni si situatii pe care constatam apoi ca le-am mai trait, numai ca in vis? Mie mi s-a intamplat mai rar, dar am in familie cazuri carora li s-a intamplat de cateva ori. Si asta e cam ciudat, din categoria serialelor cu cate un medium ca personaj central.

 

Imbarligate sunt caile viselor, nu-i asa? La mine, cartea lui Freud asteapta cuminte pe lista de lectura, ca poate ii mai dau de cap mintii cat de cat.

 

Voua vi s-a intamplat sa aveti vise de genul asta? Cum le interpretati?

 

[Sursa: Foto]

5 Responses to Vise din trecut si viitor

 • Toti ne-am intrebat, cel putin odata, ce inseamna anumite visele pe care le-am avut si care s-au repetat. Visul este ceva intim, personal, o latura care trebuie cunoscuta si descifrata noua însine. Interpretarea viselor a fost si va fi întotdeauna un câmp deschis de discutii…

 • dan:

  Ce conincidenta! Dimineata asta m-am trezit reflectand la ce am visat, cum spui si tu… eram parca intr-un film thriller, si pe deasupra, eram o fetita… care evident a murit ultima din toata povestea…
  Il asociez cu pesimismul si nevoia de actiune.
  PS: coincidenta vine din faptul ca tocmai am intrat pe blogul tau…

  • Ancuta Lebada:

   Multumesc de prima vizita! Ciudate sunt visele, asta-i clar! Habar nu am cum sa le interpretez, ca ceea ce stiu eu de la bunica mea, nu prea seamana cu interpretarile gasite pe internet :D .

 • Ti s-a intamplat vreodata sa intri pentru prima data intr-un magazin si sa ai senzatia ciudata c-ai mai fost acolo? Sau purtai o conversatie cu cineva si brusc ai avut impresia ca ai auzit exact aceeasi replica inainte, avand certitudinea ca n-a fost asa? Se numeste Deja Vu si in jur de 60-70% dintre noi recunosc faptul ca au avut o astfel de experienta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>